Soul Mirror´s Freya “Freya”  + Sly Brotherhood Alvin “Bandit”

Freya + Bandit

Juba eelmine aasta oli mul soov kasutada paarituses Banditit, aga siis ei olnud see võimalik. Sel aastal on aga meil see võimalus olemas, mille üle on mul väga hea meel. Kui aus olla, siis ei olnud ma üldse kindel, kas see aasta Freyat üldse paaritan. Samas on Freya imeline ja äärmiselt rahulik ja sõbralik ema, siis õige paarilise leidmisel võiks seda ikkagi teha. Kuna meil on võimalus kasutada Freyaga Banditit, siis otsustasin sellest võimalusest mitte loobuda.

Mõlemad vanemad on oma loomu poolest hästi sõbralikud, rahulikud ning võivad sind oma musidega lihtsalt üle külvata. Bandit on Freyale ideaalne paariline ja omades üsna kirjut sugupuud nagu Freyagi, saab see pesakond olema täis üllatusi.  Nüüd ei ole muud, kui jääda Freya indlemisaega ootama. Kui oled selle pesakonna kutsikast huvitatud, võta julgesti meiega ühendust.

Already last year I wanted to use Bandit in our breedings but unfortunately it was not possible on that time. This year I was not so sure, that I will breed Freya at all. As she has amazing temper and she is so calm and kissable and she is super mom I thought if I will find a perfect hob for her, I will breed her too. And then we got an agreement from Bandit´s owner that we can use him on Freya. This was so super and I was so happy – it made my day and I am very grateful for that.

I am sure that Bandit is just super for Freya and we are hoping to get the best results. So, now we do not have anything else to do, then wait when Freya comes to season.  This is match made in heaven! If you are interested to get any of the cubs from this litter, do not hesitate to contact with us!

Soul Mirror´s Freya (Freya) +

Freya 11.02.2018

  • Sugu / Sex: ♀ (emane)
  • Sündinud / DOB: 03.05.2016
  • Värvus / Color:  must sokiline soobel / black sable mitt
  • Ema / Mother: Silver Ferret Gloria (Käpik), 22.04.2012, värvus: sokiline hõbe / silver mitt
  • Isa / Father: Malen´koe Chudo L´Amour Vikont De Luxe (DeLuxe), 09.04.2014, värvus: must soobel / black sable
  • Kaal / Weight: 1,01 kg
  • Sugupuu / Pedigree: Mittestnadardne / non-standard
  • Pesakonna suurus /Litter size: Freya sündis pesakonnas “Jumalad ja Jumalannad“, kus sündis 8 kutsikat (5 emast ja 3 isast), võõrutasime 6 (3 emast ja 3 isast)
  • Metstuhkru hübriid / polecat hybrid: 7.8125%
  • Kasvataja / Breeder: Diana Mägi
  • Parim näitusetulemus / Best show result: 92,5 p,  oma klassi II koht ja parim sokiline / II place in her class and best mitt – Ferret Winter Wonderland 2018 ja kohtunik /judge: Henrieta Végešiovà.

Freya kohta saad rohkem lugeda Freya oma leheküljelt, kust leiad temast ka veidi enam pilte.

You can read more about Freya on her own page.

Sly Brotherhood Alvin (Bandit)

Bandit, foto Maarja Luik

  • Sugu / Sex: ♂ (isane)
  • Sündinud / DOB: 14.09.2013
  • Värvus / color: must soobel/ black sable
  • Ema / Mother: Malen´koe Chudo Datskaya Princessa Dafna Blagorodnih Kroveij, 27.02.2012, värvus/color: soobel (kuldne)/sable GT
  • Isa / Father: AHC´s Black Jack, 24.05.2008, värvus/ colour: must soobel / black sable
  • Kaal / Weight: 2 kg ringis / around 2 kg
  • Sugupuu / Pedigree: mittestandardne / non-standard
  • Metstuhkru hübriid / polecat hybrid: 12,5%
  • Kasvataja / Breeder: Sly Brotherhood, Rita Romanova

Perenaise sõnul on Bandit oma loomult hästi sõbralik poiss, kes mõnuleks pikalt süles ja jagab oma hellitajatele lahkelt musisid.

According to Bandit´s owner, he is very kind and friendly boy who likes to be petted and he likes to share lot of kisses.

Planeeritavast pesakonnast ootame

Pesakonna vanemad pole meil standardliinidega ning nende sugupuudes esineb palju musti soobleid ja musti isendeid, aga ka hõbedat, albiinot, šampanjat, siis on selles pesakonnas kõik võimalik. Kindlasti on osad kutsikad märgiste või sokkidega. Kuna mõlema vanema liinis esineb ka angoorakarvaga isendeid, siis pole üldse võimatu, et selles pesakonnas sünnib mõni erilise karvastruktuuriga kutsikas, kuigi 99% tõenäosusega sünnivad kutsikad kõik normaalkarvaga, aga alati on see 1%, mis võib endast teatud geneetilise kokkusobivuse korral märku anda. See siis oleneb sellest, kas mõlemad vanemad kannavad endas angoorageeni või mitte.

Ma arvan, et sul ei jäänud märkamata ka see, et mõlemad vanemad on väikestviisi hübriidid, mis tähendab seda, et ka selle pesakonna kutsikatel on veidi hübriidiverd, tervelt 10,156%. Vanemate iseloomust ei paista hübriid üldse välja, mõlemad on äärmiselt tasakaalukad, rahulikud, sõbralikud ning külvavad sind oma musidega üle. Vaatamata oma pisikesele hübriidi sisaldusele, sobivad need kutsikad ka neile omanikele, kes pole tuhkrutega väga “kodus”.  Ametlikult loetakse hübriidiks neid, kelle metsiku vere sisaldus on 12,5% ja ülespoole. Põhimõtteliselt loetakse seda pesakonda “tavaliseks”, aga toon siin siiski hübriidprotsendi välja, sest ka väikese hübriidiprotsendiga kutsikad on targemad kui nende tavalised (hübriidvereta) liigikaaslased.

Selle pesakonna kutsikad ootavad oma õigeid peresid ja kui oled mõnest selle pesakonna kutsikast huvitatud, siis võta meiega julgesti ühendust ja ära häbene meid erinevate küsimustega “pommitada”.  Eelnevalt soovitame sul kindlasti läbi lugeda ka meie müügipoliitika ning vastata sealsetele küsimustele.

Loovutamise hetkeks on kutsikad kõik kenasti sotsialiseeritud ja oskavad “viisakalt” käituda, potitreenitud, mikrokiibistatud, saanud esimese kutsika vaktsiini, omavad EL lemmiklooma passi ja ETL sugupuud. Lisaks saavad kõik kutsikad meie juurest lahkudes kaasa ka pisikese lahkumispakikese, mis pesakondade kaupa võib varieeruda. Kui soovid ka endale sellest pesakonnast kutsikat, siis tuleb ka sinul alustada juba varakult oma kutsikaga tegelemist, et ta meilt lahkudes ka sinu juures kodus viisakalt ja viksilt käituks nagu meie juures. Aga sellest kõigest räägime lähemalt juba siis, kui oled otsustanud meilt endale uue pereliikme võtta.

What do expect from this litter?

As you already found out that both parents do not have standard pedigree and this means that they have maybe some odd colours in their pedigree along with different hair type (some ancestors may have full angora, half angora, semi angora and part angora fur).  Also parents have very colourful pedigree along with mitts, silver, champagne, sable, black sable, black self, even albinos, so this litter may surprise us big time. Off course this litter will have some marked and maybe even mitted one cubs, but anything is possible. All cubs should be with 99% probability get standard fur length cubs, but if Lord wants, we still have that 1% and it may end up with some kind of angoras as well. But it all depends on that if both parents will carry angora gene or not. So, we will find it out soon enough.

I am pretty sure that you also realised that both parents have tiny percentage of hybrid blood in them but it does not show in parent’s temperament. Yes, they are smarter than regular ferrets (with no hybrids in their pedigree) but they are not aggressive, jumpy or nervous. Both parents are very calm and sweet and will share million kisses with you. So, all cubs will have that tiny part, 10,156% hybrid blood in them as well. This means that cubs ancestors have 2 100% EU polecats in their pedigree and their “blood has been divided” between the generations to calculate the exact percentage.  Officially are hybrids these ferrets who’s polecat percentage will be 12,5% and higher. If the percentage will stay lover level, they are just regular ferrets. But I can tell you that they are smarter, even with that small hybrid percentage, when regular (non-hybrid blood) ferrets. These cubs are also suitable for new owners who never had any ferrets.  All cubs from this litter are waiting for good, loving and caring homes. If you are interested to get a cub from this litter, do not hesitate to contact with us. Do not be afraid to ask us any ferret related questions.

When cubs are ready to leave us and go to their forever homes they have been socialized and know how to behave, know how to use litterbox, have microchip, got their first puppy vaccine, have EU pet passport and Estonian Ferret Union pedigree. Also, they will get small farewell presents from us and all packages may vary litter from litter. If you want to be sure to get a cub from this litter, you need to act quick and you need to train him/her as soon as possible that she/he will keep his/her good manners in your home as well. But we will talk about that then when you have selected your pet.

Freya ja Banditi kutsikate sünnini on jäänud veel / Freya´s and Bandit´s cubs to be born:

Freya 22 päeva tiine

Saame rõõmuga teatada, et Freya on meil tiine. Eile õhtul (26.03.18) sai tema tiinus tuvastatud, kui emme rõõmsalt mul süles oli, siis sain teda hellalt palpeerida ning sõrmede vahele jäid pidama nii mitmedki pisikesed vetruvad pallikesed, mis annab kinnitust sellest, et Freya on meil kutsikate ootel. Ootame põnevusega, sest poegimiseni on Freyal järele jäänud veel kolm nädalat. Varsti kolib mamma teistest eraldi, et saaks keskenduda pesa korrastamisele ja sättimisele.

We are happy to announce that Freya is pregnant. Yesterday evening (26.03.18), when Freya was in my lap I felt several fluctuating “grapes” between my fingers. I am so happy and soon Freya and Bandit have their first litter, only few more weeks to go. Soon Freya will move into her own apartment to relax and then she can fully concentrate on nesting.

Pesakonna võõrutuseni on jäänud / Time left for weaning

Kutsikad sündisid 18.04.2018 / Cubs were  born at 18.04.2018